Presedintele Curtii Constitutionale (CCR) Augustin Zegrean a declarat, vineri dimineata, ca nu a mai discutat cu judecatorul Toni Grebla de joi si nici nu a vorbit cu restul judecatorilor Curtii daca acesta ar trebui sa se retraga de la sedinte. Zegrean a spus ca Toni Grebla i-a adus la cunostinta, intr-o discutie privata, acuzatiile aduse de DNA, transmite Agerpres.

"Nu am mai vorbit cu el de ieri, de la ora 1,00, cand a fost la mine in birou. A fost o discutie privata. Vreti sa va spun acum? De exemplu, era adevarata povestea cu rochiile, cu capsatoarele, cu capsele, astea sunt adevarate", a spus Zegrean, intrebat de jurnalisti ce a discutat cu Grebla.

El a adaugat ca in cazul in care Toni Grebla va ajunge azi la CCR ar putea avea loc o alta discutie.

Seful CCR a admis ca situatia dauneaza imaginii Curtii Constitutionale. "Sigur ca face rau, nu poate sa faca bine asa ceva (...) Nu face bine, mai ales ca noi judecam numai in plen de 9, suntem toti acolo", a explicat Zegrean.

Intrebat daca Grebla ar fi anuntat ca se gandeste sa se retraga de la discutii, dezbateri sau votul Curtii, avand in vedere situatia in care se afla, si daca ceilalti judecatori au dat un semnal ca si-ar dori ca el sa se retraga, Zegrean a spus ca nu a avut loc o asemenea discutie, dar ca aceasta ar putea sa aiba loc in cursul zilei de vineri sau luni.

"De unde sa stiu ce gandeste. Daca stiam ce gandeste, probabil ca nu se ajungea aici. Probabil ca azi sau luni vom discuta problema asta", a mai spus Zegrean, adaugand ca, personal, il sfatuieste pe Grebla sa faca ceea ce il indeamna constiinta.

DNA informeaza ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Toni Grebla, judecator CCR, fost senator, pentru mai multe fapte, printre care si trafic de influenta.