Presedintele interimar al Consiliului Judetean Braila, social-democratul Viorel Mortu, le-a spus primarilor localitatilor din judet, intr-o intalnire informala care a avut loc, joi, la sediul CJ, ca isi doreste o stransa colaborare cu acestia pentru a duce actul de cultura si in mediul rural. Teatru, spectacole de muzica folclorica si usoara si plimbari cu nava "Ovidiu" pe Dunare - sunt propunerile lui Viorel Mortu pentru primarii localitatilor brailene, potrivit Infobraila.ro.

"Vrem sa oferim servicii culturale tuturor copiilor, mai ales acelor copii care au un acces mai dificil la cultura. Daca doriti spectacole folclorice de cea mai buna calitate in caminele culturale, imi spuneti si veti avea. De asemenea, avem spectacole de muzica usoara, rock. Imi spuneti si veti avea! Spectacole cu orchestra. E dorinta mea de a oferi! Ceea ce Braila are deja constituit in teatru, muzica folclorica, muzica usoara, sa se mute spre zonele care au nevoie", le-a spus Mortu primarilor.

Seful Consiliului Judetean le-a transmis edililor ca tinerii din mediul rural "trebuie scosi din carciuma, scosi de la manele" si dusi spre actul cultural de cea mai buna calitate: "Manelele fac ravagii acolo (in mediul rural - n.red.), daca va arat textele va infiorati!"

Intrebat de unii primari care ar fi costul punerii in practica a acestor proiecte, Mortu a precizat ca "preturile sunt convenabile si accesibile oricarui primar", adaugand ca inca nu a fost stabilit un tarif "batut in cuie".

Viorel Mortu a preluat interimar conducerea Consiliului Judetean Braila dupa ce Gheorghe Bunea Stancu, aflat in arest la domiciului, a fost revocat din functie. Gheorghe Bunea Stancu este trimis in judecata sub control judiciar pentru abuz in serviciu si conflict de interese si a pierdut definitiv un proces cu Agentia Nationala de Integritate, care a constatat ca fostul sef al CJ Braila s-a aflat in conflict de interese.