Medicii din Galati sunt in alerta de cateva zile, de cand la camerele de garda au inceput sa fie adusi tineri, in special elevi de liceu, in stare grava care au consumat substante necunoscute.

Specialistii spun ca sunt droguri mult mai periculoase decat etnobotanicele, pentru ca plantele sunt stropite cu substante care pot provoca moartea sau afectiuni neurologice foarte grave.

"Mamelor, nu va ascundeti dupa deget. Haideti sa facem ceva! Deci nu se poate sa distruga o generatie! E groaznic!? Nu se poate sa le distruga tineretea, sa le distruga sanatatea".

Asa suna apelul disperat al unei mame din Galati. Baiatul ei are 18 si de cateva luni nu mai poate sta in picioare. Tanarul a ajuns la spital in stare grava, dupa ce a consumat noile droguri aparute pe piata. Sunt asemanatoare cu etnobotanicele, insa medicii spun ca sunt foarte toxice si ataca pana si creierul.

Angel Trifan, medic-sef UPU, Spitalul de Urgenta Galati: "Atrag atentia consumatorilor sau potentialilor consumatori, cat si apartinatorilor acestora, sa aiba grija ca, in momentul in care o persoana consuma astfel de substante, isi pune viata in pericol".

Citeste mai mult pe Stirile ProTV