Joi, in cea mai mare parte a tarii valorile termice se vor situa in continuare mult peste mediile climatologice ale datei, scrie Mediafax. In regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros si va ploua local, ziua in nord-vest, iar noaptea in Banat, iar ceata se va semnala izolat, cu precadere dimineata. In sud si in est, in special in prima parte a zilei si noaptea, va fi nebulozitate joasa si ceata, asociate pe arii restranse cu burnita sau ploi slabe.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2...3 grade in Moldova si 13...14 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 7 grade.

La Bucuresti, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale la aceasta data. Cerul va avea innorari, trecator vor fi ploi slabe sau burnita si va fi ceata, mai ales la inceputul zilei. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 5...7 grade, iar cea minima in jurul a 3 grade.

Vineri, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi in continuare mult mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii ianuarie, dar si in general inchisa. Va ploua pe arii extinse in Banat si Oltenia, unde se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Ploi locale vor fi in Crisana si Maramures, iar seara si noaptea in Muntenia si Transilvania si doar izolat in rest. In masivele montane inalte, cu precadere ale Carpatilor Meridionali, in cursul noptii va ninge. In est si sud-est, in special in prima parte a zilei, va fi ceata si burnita.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, local in regiunile sudice si pe arii mai restranse in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, cu cele mai ridicate valori in sud-est, iar cele minime intre -3 si 6 grade.