Un tanar din Orsova este cercetat penal dupa ce a postat pe contul personal de Facebook mai multe fotografii in care apare tinand in mana o arma de vanatoare pentru care politistii sustin ca nu avea permis, relateaza Gazeta de Sud. Fostul consilier si tatal sau sunt martori in dosarul de coruptie in care este inculpat presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.

Eduard Botila, fost consilier local in Orsova, a postat, pe 22 decembrie, pe contul personal de pe Facebook, mai multe poze in care apare cu o arma de vanatoare in mana, iar dupa aproximativ trei saptamani a fost chemat la audieri de catre politistii din cadrul Serviciului Arme si Munitie al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti. Din informatiile atasate pozelor reiese ca acesta s-ar fi aflat pe domeniul de vanatoare de la Balc. Surse apropiate sustin insa ca fotografiile ar fi fost facute in Serbia, unde legile romanesti nu se aplica.

"In urma monitorizarii retelelor de socializare, a fost identificata fotografia in care apare persoana respectiva. Politistii Serviciului de Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat si au intocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, persoana respectiva aparand in fotografia respectiva cu o arma de vanatoare in mana", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, Nicolae Lohon.

Sursa citata anterior a mai aratat ca dosarul a fost trimis Parchetului de pe langa Judecatoria Orsova.

Fostul consilier local Eduard Botila este revoltat de ancheta politistilor.

"Este o fotografie cu o macheta, nu cu o arma adevarata, si detin permis de arma de sase ani. Este o fotografie de Facebook, postata de mine, care nu are nici o relevanta. Nu am facut uz de arma, asa cum sunt acuzat. Retelele de socializare sunt pline de astfel de fotografii", a declarat Eduard Botila.

Politistii sustin insa ca tanarul are permis de portarma neletala, iar arma din fotografie este letala.

Pedeapsa pentru port ilegal de arma este cuprinsa intre unu si cinci ani de puscarie

Eduard Botila a fost ales consilier local la Orsova pe lista USL, in anul 2012, dar ulterior si-a dat demisia din forul local. Atat el, cat si tatal sau, Marian Botila, cel care este secretarul Primariei Orsova, sunt martori in dosarul de coruptie in care este inculpat presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.

Marian Botila considera ca dosarul penal al fiului sau, intocmit in urma publicarii fotografiilor pe Facebook, este o consecinta a faptului ca sunt martori in dosarul de coruptie.

"Eu si fiul meu suntem martori in dosarul de coruptie in care este inculpat Adrian Duicu. Cu acest dosar penal, politia si celelalte institutii deconcentrate din judetul Mehedinti continua actiunile pe care le-au facut in urma cu un an, cand au controlat firma fiului meu si au aplicat amenzi in cuantum total de 800 de milioane de lei vechi (80.000 de lei - n.r.), amenzi pe care ulterior le-am castigat in instanta. Iata ca sunt institutii ale statului care ii sprijina in continuare pe Adrian Duicu si ceilalti doi inculpati, Constantin Popescu si Stefan Ponea", a declarat Marian Botila.

Acesta a fost dat afara din postul de secretar al Primariei Orsova de trei ori, reusind ulterior sa revina in functie, in urma a 11 sentinte judecatoresti.