Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta punerea in functiune, incepand de marti, 20 ianuarie, a 15 noi puncte fixe de control al valabilitatii rovinietei in reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania. Prin intermediul acestora "vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare".

CNADNR precizeaza ca "pana la aceasta data, controlul valabilitatii rovinietei se realiza prin intermediul a 51 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control si prin intermediul personalului IGPR, ISCTR si CNADNR SA (in punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a detinerii rovinietei valabile".

In ceea ce priveste noile puncte de control, CNADNR informeaza ca acestea "sunt amplasate in zone in care acestea nu pot fi evitate de catre conducatorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic detinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atat prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizati de CNADNR SA, cat si prin intermediul SMS (pentru utilizatorii romani si doar pentru perioada minima de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul in parte), dar si pentru descurajarea utilizatorilor retelei de drumuri nationale si autostrazi de a circula fara a detine rovinieta valabila".

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, in acest an urmeaza sa mai fie puse in functiune inca 8 puncte de control a valabilitatii rovinietei. "Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi in mare parte reteaua de drumuri nationale si autostrazi, in acest mod devenind aproape imposibila circulatia vehiculelor fara rovinieta valabila."

CNADNR mai precizeaza ca a pus la dispozitia publicului, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Sectiunea Verificare Rovinieta, "un instrument prin care se pot verifica si descarca in format pdf informatii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (numar de inmatriculare, numar de identificare) si codul de siguranta. Precizam ca acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate in perioada de valabilitate si nu pentru rovinietele a caror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmeaza sa intre in vigoare la o data ulterioara efectuarii verificarii pe site".