Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Cimpeanu, a declarat, luni, la Sibiu, ca elevii de clasa I vor avea abecedare din semestrul al doilea, iar in cursul saptamanii viitoare va fi lansata licitatia pentru manualele de clasa a treia necesare in viitorul an scolar, transmite Mediafax.

"Din fericire, daca pot spune in felul acesta, chiar astazi (luni - n.r.) cand eram in drum spre Sibiu am primit vestea ca acea contestatie care a fost depusa pentru abecedar in luna decembrie a fost respinsa, deci pe cale de consecinta vom putea avea in sfarsit abecedarul la inceputul semestrului urmator", a declarat, luni, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Cimpeanu, intr-o conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca licitatia pentru manualele de clasa a III-a va fi lansata in cursul saptamanii viitoare ca procedura.

"A fost validata curicula pentru clasa a III-a si saptamana viitoare se poate lansa licitatia pentru manuale. Pentru cei de clasa a III-a este clar ca trebuie sa avem manualele la inceputul anului scolar. Din nefericire insa, legislatia nu ne poate garanta ca nu vor exista contestatii. Noi, la nivelul Ministerului Educatiei, incercam sa eliminam toate acele aspecte care ar putea sa genereze contestatii, dar nu putem garanta ca impiedicam contestatiile atata timp cat achizitiile se fac pentru manuale pe Legea Achizitiilor Publice", a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, toate manualele "e bine sa le avem inainte de inceputul anului scolar viitor".

Ministrul Educatiei a participat, luni, la Sibiu, la inaugurarea unui proiect si a avut intalniri cu persoane din sistem si cu oficialii locali.