Administratia Prezidentiala informeaza, intr-un comunicat difuzat luni seara, ca presedintele Klaus Iohannis a avut in cursul zilei o convorbire telefonica cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cei doi sefi de stat convenind ca vizita pe care presedintele roman intentiona sa o efectueze in tara vecina, programata initial pentru 22-23 ianuarie, sa fie amanata pentru "perioada imediat urmatoare instalarii noului guvern" de la Chisinau.

"Luni, 19 ianuarie a.c., a avut loc o convorbire telefonica intre Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, si Presedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti. Realizat la initiativa inaltului demnitar de la Chisinau, dialogul a fost dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova si negocierilor in vederea alcatuirii unui nou guvern. Domnul Presedinte Iohannis i-a multumit domnului Presedinte Timofti pentru prezentarea circumstantelor politice actuale si si-a exprimat din nou speranta ca un guvern puternic, reprezentativ si cu o agenda europeana ferma va putea fi votat in cel mai scurt timp de catre noul Parlament de la Chisinau", se arata in comunicatul Presedintiei.

"Totodata, cei doi sefi de stat au fost de acord ca in prezent nu sunt intrunite in Republica Moldova conditiile pentru vizita de stat a Presedintelui Romaniei, programata initial pentru 22-23 ianuarie a.c. Ambii inalti oficiali au opinat ca alegerea conducerii Parlamentului si validarea unui guvern la Chisinau vor asigura conditiile unui dialog politic cuprinzator si pragmatic, orientat spre sustinerea parcursului european al Republicii Moldova. In final, s-a convenit ca vizita de stat la Chisinau a Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, sa aiba loc in perioada imediat urmatoare instalarii noului guvern", mai precizeaza comunicatul.