Procurorii DNA din Timis fac luni dimineata perchezitii la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Timis si la primaria din Recas. Potrivit unor surse citate de Digi 24, sunt anchetate fapte de luare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta si santaj.

Vizati sunt sefii celor doua institutii, mai spune sursa citata. Potrivit acesteia, primarul din Recas le-ar fi cerut sefilor din politia locala sa nu-i mai sanctioneze pe soferi in perioada campaniei electorale pentru a se asigura ca cel care candideaza din partea PSD obtine cat mai multe voturi.

Politistii care nu acceptau sa nu ii mai sanctioneze pe soferii din localitate erau mutati in alte sectii.

UPDATE 1: Prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, primarul orasului Recas, Teodor Pavel, si omul de afaceri Gelu Milutinovici sunt printre cei vizati in dosarul in care procurorii DNA fac luni perchezitii, la IPJ Timis si la mai multe institutii publice, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

UPDATE 2: DNA anunta intr-un comunicat de presa ca luni sunt efectuate perchezitii domiciliare in 8 locatii situate in judetele Timis si Arad, din care 5 sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Porocurorii au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 - 2014, mai scrie in comunicat.