Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participa luni la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), care se va desfasura la Bruxelles. Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe agenda reuniunii sunt prevazute teme de interes european deosebit, precum relatiile Uniunii cu Federatia Rusa, combaterea terorismului, evolutiile din Libia si diplomatia schimbarilor climatice.

Totodata, ministrii de Externe europeni vor avea o discutie cu Nabil Al-Arabi, secretarul general al Ligii Statelor Arabe, centrata pe riscurile de securitate cu care se confrunta statele din sudul Mediteranei, cu accent pe situatia din Siria si Irak si amenintarile gruparii ISIL la adresa regiunii, si vor analiza ultimele evolutii din cadrul Procesului de Pace in Orientul Mijlociu.

In marja reuniunii CAE, demnitarul roman va avea intrevederi cu Johannes Hahn, comisar european pentru Politica Europeana de Vecinatate, si negocieri in vederea extinderii, cu Corina Cretu, comisar european pentru politica regionala, si se va intalni cu europarlamentarii romani la Bruxelles, precizeaza MAE.