Trei dintre cei patru tineri evadati din arestul Politiei Judetene Cluj au fost prinsi, in noaptea de sambata spre duminica si, respectiv, duminica dimineata, informeaza Mediafax. Politistii continua cautarile pentru gasirea celui de-al patrulea evadat.

Primul dintre cei patru tineri evadati din arestul Politiei Judetene Cluj, Daniel Catalin Baciu, in varsta de 16 ani, a fost prins, sambata seara, in zona garii din Cluj-Napoca, la cateva ore dupa disparitie.

Un altul a fost prins, in noaptea de sambata spre duminica, cel de-al treilea evadat a fost prins, duminica dimineata, in jurul orei 07:00, in zona garii din Cluj-Napoca, fiind vorba despre Tiberiu Lacatus, de 22 de ani, care fusese arestat preventiv pentru tentativa de omor.

Cei doi barbati au fost dusi in fata procurorului de caz pentru a fi audiati, au mai spus sursele citate.

Potrivit politistilor, la ora actuala, cautarile sunt continuate pentru depistarea si prinderea ultimului evadat, fiind vorba despre Alexandru Cristian Bartus, de 32 de ani, care are 1.80 metri inaltime, iar in momentul disparitiei purta o bluza vernil, de nuanta deschisa, haina si pantaloni sport, gri, cu doua dungi albastre si pantofi sport, alb cu negru.

Surse din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au declarat, sambata seara, pentru agentia de presa citata, ca, din primele date, a reiesit ca cei patru arestati preventiv, din care trei pentru furt calificat si unul pentru tentativa de omor, ar fi reusit sa evadeze din arestul Politiei Judetene Cluj profitand de neatentia politistilor care erau de serviciu in aceasta seara.

Sursele citate au precizat ca sunt in continuare instituite filtre ale politistilor pe raza intregului judet, mai ales la intrarile si iesirile din localitati, dar si pe caile ferate, pentru gasirea ultimului evadat.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii IPJ Cluj au sesizat un procuroror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, care a inceput deja cercetarile pentru sararsirea infractiunii de evadare, in ceea ce ii priveste pe cei patru barbati aflati in arest preventiv. Totodata, potrivit surselor citate, procurorul de caz face cercetari si pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu in ceea ce ii priveste pe politistii care erau de serviciu la arestul IPJ in momentul in care cei patru barbati au reusit sa fuga.