O explozie puternica s-a produs in noaptea de sambata spre duminica la un apartament din Miercurea Ciuc, din cauza unei acumulari de gaze, transmite Agerpres. Incidentul nu a provocat victime, ci doar pagube materiale.

Seful Centrului Operational al ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat pentru agentia de presa citata ca explozia s-a produs in bucataria unui apartament de pe strada Fratiei si nu a fost urmata de incendiu.

In apartament locuieste un tanar, la care venisera doi prieteni in vizita, dar toti trei se aflau in alta camera atunci cand s-a produs deflagratia in bucataria apartamentului si niciunul dintre acestia nu a fost ranit. In urma exploziei a fost distrus un perete despartitor, usa de la bucatarie si un geam termopan.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, precum si specialistii firmei de distributie a gazului. Toti locatarii din bloc au fost evacuati pana cand s-au efectuat verificarile la instalatiile de gaz, dupa care acestia au putut reveni in apartamente.

Valoarea pagubelor se ridica la cateva mii de lei.