Un apel care anunta amplasarea unor dispositive explozive la Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj a fost primit la 112 vineri seara, insa in urma verificarilor s-a constatat ca a fost vorba despre o alarma falsa, traficul aerian nefiind perturbat, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Aeroportul International Avram Iancu Cluj, o amenintare similara a fost primita, in acelasi timp, si de Aeroportul Targu Mures.

"Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzau, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul International ᅡAvram Iancuᅡ Cluj si la Aeroportul Targu Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situatii de Criza al aeroportului. In regim operativ s-au mobilizat institutiile cu atributii in asemenea situatii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum si al celorlalte institutii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbata in urma acestui eveniment. Urmare a verificarilor efectuate de catre specialistii SRI Cluj s-a dovedit ca alarma a fost falsa", se arata in documentul citat.

Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat, vineri, pentru agentia de presa citata ca apelul a fost primit in jurul orei 18.20.

"Traficul aerian de pe aeroportul clujean nu a fost afectat", a mai spus Ciceo.