Presedintele Klaus Iohannis se intalneste la Bruxelles, incepand cu ora 17.00, ora Romaniei, cu seful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Potrivit surselor HotNews.ro, principalele teme de discutie se refera la Schengen, Mecanismului de Cooperare si Verificare si Zona Euro. Inainte de aterizare, avionul prezidential a trecut prin turbulente destul de serioase.

UPDATE Klaus Iohannis a fost primit, la ora 17.00, de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Sursele citate au mai declarat ca pe agenda discutiilor se mai afla cheltuielile de aparare, Moldova si Parteneriatul estic.

Printre subiectele de discutie ar putea figura, potrivit surselor HotNews.ro, si masurile de securitate prevazute a fi adoptate la nivel european dupa asasinatele de la Paris.

In fine, cei doi oficiali vor discuta despre stadiul absorbtiei fondurilor europene si proiectele de investitie ale Romaniei.

Klaus Iohannis a fost primit in urma cu putin timp, la Bruxelles, la sediului Consiliului European, de presedintele Consiliului, Donald Tusk.

In jurul orei 18.00, este programata o declaratie de presa comuna a presedintelui Iohannis si a sefului Comisiei Europene.

In programul vizitei oficiale la Bruxelles, presedintele Iohannis se va intalni, in cursul zilei de vineri, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Aeronava a inainte de aterizare a trecut prin turbulente destul de serioase, generand putina agitatie in avionul prezidential, in conditiile in care la Bruxelles ploua si vantul este puternic.

Printre consilierii care il insotesc pe Klaus Iohannis se numara Dan Mihalache, Andrei Muraru, Mihai Razvan Ungureanu, Leonard Orban si Tatiana Niculescu Bran.