Primul-ministru Victor Ponta s-a intalnit joi, la Palatul Victoria, cu Meglena Kuneva, vicepremierul pentru afaceri europene si institutionale al Republicii Bulgaria, in contextul vizitei pe care oficialul bulgar o efectueaza la Bucuresti. In context, a fost convenita inceperea pregatirii pentru organizarea, in Romania, in viitorul apropiat, a urmatoarei sedinte comune de guvern in cadrul careia sa fie analizate perspectivele consolidarii cooperarii sectoriale si in plan european si regional, pe baza obiectivelor si intereselor comune ale celor doua state, informeaza Guvernul.

Cei doi inalti demnitari au trecut in revista principalele aspecte de actualitate ale relatiei bilaterale, cu accent pe aprofundarea dialogului la diverse nivele.

Primul-ministru a subliniat potentialul dezvoltarii in continuare a cooperarii in domenii sectoriale, precum dezvoltarea regionala, infrastructura, transporturi, energie, agricultura, tehnologia informatiei si comunicatii. Au fost discutate si aspecte legate de procesul de aderare a celor doua tari la spatiul Schengen.

In cadrul intrevederii au fost, totodata, abordate subiecte de actualitate in plan european, cu accent pe masurile de consolidare a cresterii economice si crearii de locuri de munca si pe rolul Planului de Investitii pentru Europa in promovarea unor proiecte de interes din domeniul energiei si al transporturilor.