Victoria Nuland a discutat miercuri cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu despre posibile initiative comune Romania - SUA in regiune, initiative "care să sprijine reformele democratice şi parcursul european ale statelor partenere din regiune", arata Ministerul de Externe intr-un comunicat de presa.

Sursa citata nu a precizat care sunt aceste initiative si cand ar putea fi ele demarate, dar nici statele carora li s-ar putea adresa.

In cursul intrevederii cu Aurescu, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, a "evidenţiat rolul pozitiv pe care România îl are în regiune în sprijinirea aspiraţiilor europene ale statelor membre ale Parteneriatului Estic".

Cei doi oficiali au mai avut pe agenda discutii despre Parteneriatului Strategic româno-american, despre evoluţiile "preocupante" din imediata vecinătate a României şi din regiunea extinsă a Mării Negre, cu accent asupra situaţiei din Republica Moldova şi a celei din Ucraina, în contextul crizei din sud-estul acestei ţări şi al negocierilor în curs în formatul „Normandia”.