Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri, la Cotroceni, pe ministrul de Externe britanic Philip Hammond, ocazie cu care seful statului a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Klaus Iohannis a aratat, in acest context, ca Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate.

  • Comunicatul integral transmis de Presedintie

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 14 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, domnul Philip Hammond. In cadrul intalnirii, cei doi interlocutori si-au exprimat aprecierea fata de calitatea cooperarii bilaterale in domeniile de securitate si aparare si au incurajat aprofundarea si intensificarea acesteia.

Domnul Presedinte Iohannis a subliniat dorinta Romaniei de a-si canaliza eforturile in scopul valorificarii optime a potentialului considerabil al Parteneriatului Strategic romano-britanic atat la nivel politic, cat si economic.

De asemenea, domnul Presedinte a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE. In acest context, Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate. Romania apreciaza sprijinul constant pe care Marea Britanie il acorda aderarii la spatiul Schengen.

Cu ocazia intalnirii sale cu ministrul britanic, domnul Presedinte Klaus Iohannis a subliniat ca Uniunea Europeana este un proiect de succes si ca, prin unitate si solidaritate, statele membre pot face fata oricaror dificultati.

Departamentul de Comunicare Publica

14 Ianuarie 2015