Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si euroasiatice, Victoria Nuland, se va afla la Bucuresti pentru discutii cu oficiali romani, reprezentanti ai comunitatii de afaceri si societatii civile despre chestiuni bilaterale si regionale, potrivit Agerpres.

Victoria NulandFoto: Departamentul de Stat

Presedintele Klaus Iohannis o primeste pe Victoria Nuland miercuri, la ora 9,00, la Palatul Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, in centrul discutiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii si dezvoltarea dimensiunii economice prevazute in parteneriat. De asemenea, vizita prilejuieste si un schimb de evaluari privind securitatea din regiune si din Europa.

Si premierul Victor Ponta o va primi, la 11,45, la Palatul Victoria, pe Victoria Nuland.

Miercuri, oficialul american se va intalni si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

"Pe agenda discutiilor bilaterale temele principale sunt: dimensiunea politico-militara a parteneriatului strategic, unde nivelul atins este unul de excelenta, vom avea in acest an un moment foarte important pentru relatia bilaterala, operationalizarea bazei anti-racheta de la Deveselu, care va fi finalizata, iar pasul urmator va fi integrarea sa in sistemul NATO anti-racheta. Vom discuta si despre aspectele economice ale relatiilor bilaterale, vom discuta despre problematica Visa Waiver, despre inlaturarea regimului de vize pentru cetatenii romani care calatoresc in Statele Unite si alte aspecte care tin de relatia bilaterala", a declarat marti Aurescu.

Victoria Nuland efectueaza saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta, conform unui anunt al Departamentul de Stat american.