Cinci frati cu varste cuprinse intre un an si sapte an au fost gasiti morti, impreuna cu tatal lor, luni dimineata, intr-o garsoniera din Rovinari, prima ipoteza fiind ca decesul ar fi fost provocat de intoxicatia cu monoxid de carbon provenit de la o instalatie de incalzire improvizata, informeaza Mediafax.

Potrivit primelor informatii furnizate de primarul localitatii Rovinari, Dorin Filip, copiii au varste cuprinse intre un an si sapte ani si sunt frati, ei locuind cu tatal lor intr-o garsoniera dintr-un bloc din Rovinari.

Luni dimineata, cei cinci copii si tatal acestora au fost gasiti decedati, dupa ce vecinii au simtit miros de gaz si a fost sparta usa garsonierei.

Primarul spune ca locuinta in care stateau acestia era incalzita cu o instalatie termica improvizata, care in cursul noptii de duminica spre luni nu ar mai fi evacuat gazele in exterior din cauza vantului puternic.

Conform sursei citate, si alti doi copii dintr-o garsoniera de la etajul superior s-au intoxicat cu monoxid de carbon, ei fiind transportati la spital si fiind in afara oricarui pericol.

La randul sau, administratorul public al orasului Rovinari, Constantin Podaru, a spus ca mama copiilor este plecata la munca in Italia si ca familia mai are un copil, care nu a fost gasit insa in garsoniera, presupunandu-se ca a dormit in alta parte.

La fata locului se afla reprezentanti ai Politiei Gorj, ai ISU, precum si ai furnizorului de gaz, care a oprit alimentarea cu gaz in bloc.