Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 08:08, in Vrancea, la adancimea de 17 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), potrivit Mediafax.

Seismul a avut intensitatea III, iar orasele cele mai apropiate de epicentru sunt Ramnicu Sarat (17 kilometri), Focsani (22 de kilometri), Marasesti (42 de kilometri), Tecuci (48 de kilometri) si Buzau (48 de kilometri).

Cutremurul este unul de suprafata si acest tip de seism este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mica si nu ar trebui sa depaseasca 3,1 grade, a declarat pentru MEDIAFAX directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian.

Directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP) a spus ca, din cauza adancimii mai mici la care s-a produs seismul, este posibil sa se fi simtit mai puternic in zona epicentrala, intre Ramnicu Sarat si Focsani, dar acest tip de cutremur nu produce pagube.

Mircea Radulian a precizat ca un cutremur de suprafata este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine cu cel putin un grad mai mica, ceea ce inseamna ca replicile nu ar trebui sa depaseasca 3 - 3,1 grade.

Duminica s-au produs doua cutremure in Vrancea, unul cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter si celalalt de 2,8 grade.