Presedintele Klaus Iohannis va participa duminica la "marsul solidaritatii" organizat la Paris in memoria victimelor recentelor atentate din capitala Frantei, anunta Administratia Prezidentiala.

La mars si-au anuntat participarea, printre altii, si cancelarul german Angela Merkel, premierul Marii Britanii David Cameron, presedintele Ucrainei Petro Porosenko si premierul spaniol Mariano Rajoy, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

UPDATE Mesajul transmis de Klaus Iohannis:

"Asa cum am anuntat, voi participa la marsul de solidaritate organizat duminica la Paris dupa atacul care a vizat revista "Charlie Hebdo". Invitatia a fost lansata de presedintele francez Francois Hollande.

In fata atacurilor barbare care au avut loc in Franta, Europa si intreaga lume libera isi arata unitatea si solidaritatea. Gandurile si inimile noastre au fost alaturi de cetatenii francezi de la inceputul acestor atacuri. Prezenta alaturi de ceilalti sefi de stat si de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorintei de implicare a Romaniei in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel.

Prin participarea la acest mars impotriva urii si a violentei condamnam nu doar atacurile asupra redactiei saptamanalului 'Charlie Hebdo', ci si antisemitismul care a condus ieri la alte crime intr-un magazin evreiesc din Paris."