Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat vineri, dupa ce a fost audiat la DNA in dosarul organizarii alegerilor prezidentiale in diaspora, ca i-a spus procurorului ceea ce stie si a apreciat ca cei care conduc in prezent Romania din punct de vedere executiv "si-au batut joc de foarte multi romani", relateaza Agerpres.

"Ce pot sa spun decat adevarul, cel pe care il stim cu totii. Nu ma delimitez de ceea ce am spus si cand spun ceva ma ghidez dupa logica. Am spus ceea ce cred, ceea ce am stiut. Daca nu eram in fata institutiei (DNA - n.r.), politic puteam sa va spun mai multe. N-o sa-mi permit eu sa spun daca s-au facut abuzuri, hai sa lasam sa... Am explicat de ce am spus acele lucruri si cu argumente, toate bazate pe logica. Cand spuneti probe... N-am hartii sau... Nu lucrez la Ministerul Afacerilor Externe", a afirmat Vanghelie, care a fost audiat in calitate de martor.

Intrebat daca a fost incalcat legea cu prilejul organizarii scrutinului, edilul a subliniat ca "feeling-ul" lui de om politic este ca "si-au batut joc de romani".

"In ce fel si cum au ajuns sa-si bata joc de milioane de romani, aici trebuie sa stabileasca justitia. (...) In contextul actual, tinand cont ca lucrurile s-au dus intr-un penibil foarte mare si cei care conduc astazi Romania din punct de vedere executiv si-au batut joc de foarte multi romani, cred ca trebuie sa se stie adevarul. Nu vreau sa fac din aceasta chestie o batalie pe care o am personala cu Victor Ponta. Bataliile mele le transformam politic, o sa vedeti cu parlamentarii, cu alte lucruri...", a spus Vanghelie.

Intrebat daca ar putea fi vinovati Victor Ponta si Liviu Dragnea, el a raspuns: "Nici nu stiu cum sa impartim, eu cred ca sunt impreuna".

"Eu particip si am participat la foarte multe discutii. Am fost suspendat, iarasi am fost presedinte executiv, iarasi am castigat la congres, am fost vicepresedinte. Deci, pana la urma, s-au hotarat sa ma dea afara ca au zis: 'ba, nu mai pot cu asta, ca tot il alege lumea. Il dau afara ca sa scap de el'. Nu va puneti semnul intrebarii de ce n-a existat director de campanie? Pentru ca nu putea sa puna pe cineva ca s-ar fi facut de ras. Nu avea cum sa fie cineva director de campanie care sa inteleaga lucrurile mai bine. Stiau toti colegii de la partid si a preferat sa nu puna director de campanie ca sa nu recunoasca anumite lucruri ale mele. E nivelul domnului Victor Viorel Ponta, cum ar zice cineva, un clasic in viata", a precizat primarul sectorului 5.

El a mentionat ca isi propune ca din aprilie sa se duca in Spania, Italia, America, in zonele unde sunt romani si sa le povesteasca exact ce s-a intamplat la alegerile prezidentiale.

Intrebat daca a indicat persoane in timpul audierii de la DNA, Vanghelie a aratat: "Sunt nominalizati ei pur si simplu, ca exista".

In ceea ce priveste dosarul in care este arestata fosta sefa a DIICOT Alina Bica si despre afirmatia lui ca un lider politic nu poate dormi linistit, Vanghelie a spus: "Nu v-am zis dupa aceea, ca este vorba de Liviu Dragnea, ca e curentat la 380. Eu cand v-am spus nici nu aparuse dosarul.Este love. E si cu bani, e si cu love".