Klaus Iohannis si Victor Ponta au avut joi, 8 ianuarie, o noua intalnire la Palatul Cotroceni, a treia discutie intre presedinte si premier. Administratia Prezidentiala a facut publice pentru prima oara imagini de la intalnire. In imagini apare presedintele Iohannis spunandu-i premierului Ponta ca "Am dorit sa avem o discutie pentru a fi pregatiti in vederea deplasarii mele la Bruxelles de saptamana viitoare... Sa vedem un pic cum stam la partea de buget, la absorbtia fondurilor europene".

Klaus Iohannis si Victor Ponta, discutie la CotroceniFoto: Administratia Prezidentiala

Din imagini se vede si componenta celor doua delegatii. Astfel, presedintele Iohannis a fost insotit de consilierii Dan Mihalache, George Scutaru si Leonard Orban, iar premierul Ponta a venit impreuna cu ministrii Darius Valcov, Eugen Teodorovici si Mircea Dusa.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, intalnirea a avut loc la initiativa lui Klaus Iohannis. Temele principalele de discutie au fost situatia executiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Aparare in 2015 si perspectivele pentru urmatorii doi ani, precum si stadiul demersurilor intreprinse de Guvern pe langa partenerii externi in vederea majorarii deficitului bugetar astfel incat sa se faca o eventuala alocare suplimentara de 0,3% din PIB in anul 2015 pentru finantarea cheltuielilor militare.

Alte teme abordate in cadrul intalnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum si modalitatile de imbunatatire a absorbtiei acestor fonduri.