Compartimentul de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Husi a fost inchis definitiv, miercuri, dupa ce singurul medic specialist angajat pe post si-a dat demisia, in timp ce sectiile de Pediatrie si Terapie Intensiva functioneaza cu cate un medic, unul dintre acestia fiind pensionar.

Spitalul Municipal Husi, care deserveste peste 70.000 de locuitori din judetele Vaslui si Iasi, se confrunta cu o criza acuta de medici specialisti, ceea ce a dus la functionarea cu sincope a unor compartimente si sectii, unde nu se mai poate asigura nici macar o linie de garda dupa programul normal de lucru, transmite Mediafax.

Astfel, Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) a fost inchis definitiv de conducerea unitatii medicale, dupa ce singurul medic specialist angajat pe post in toamna anului trecut, in urma mortii suspecte a unei fetite de patru ani, si-a dat demisia din cauza unui conflict cu un alt medic din spital.

Totodata, sectiile de Pediatrie si Terapie Intensiva (ATI) functioneaza cu cate un singur medic, cel anestezist fiind si pensionar, in conditiile in care ar trebui sa existe cate trei specialisti in fiecare dintre aceste sectii.

"Din pacate, criza de medici se adanceste si, in ciuda solicitarilor facute la forurile superioare, nu am primit niciun raspuns favorabil. Acum, asa cum s-a intamplat si in toamna, cand CPU a mai fost inchis o data, urgentele sunt directionate catre Spitalul Judetean Vaslui. Probleme exista si pe alte sectii, unde lucrurile se complica cu adevarat atunci cand singurul medic care exista, cum este cazul la Pediatrie si Terapie Intensiva, pleaca in concediu", a declarat miercuri, pentru Mediafax, managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

In urma cu mai putin de o luna, directorul medical al Spitalului Husi, Emad Wassouf, si-a dat demisia din functie si s-a angajat la o alta unitate medicala din tara. In toamna anului trecut, fostul sef al CPU Gabriela Ababei a renuntat la post si a plecat din spital, locul sau fiind luat de catre medicul Gabriel Olaru, care si-a dat demisia la inceputul acestui an.