Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, marti, ca, potrivit informatiilor pe care le are de la Casa de Pensii, fostul presedinte Traian Basescu s-a pensionat la limita de varsta, el beneficiind si de prevederile legii privind grupa I de munca deoarece a lucrat in conditii deosebite peste 11 ani, potrivit agentiei Mediafax.

Traian Basescu la plecarea de la CotroceniFoto: Presidency.ro

"Din informatiile pe care le am de la Casa Nationala de Pensii, s-a pensionat la limita de varsta, pe data de 4 noiembrie anul trecut. Din cate stiu, tot din informatiile primite de la Casa Nationala de Pensii, beneficiaza si de prevederile legii privind incadrarea in grupa I de munca, datorita faptului ca a lucrat in conditii deosebite o perioada de peste 11 ani", a declarat Rovana Plumb, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Ministrul a mentionat ca pensia lui Traian Basescu este stabilita conform legii, in functie de contributia pe care a avut-o la bugetul asigarilor sociale.

Ea a precizat totodata ca pensia nu are legatura cu indemnizatia care i se cuvine, conform legii, lui Traian Basescu in calitate de fost presedinte al Romaniei.

Fostul presedinte Traian Basescu s-a pensionat, cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informatiilor din ultima declaratie de avere a acestuia, postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale, in care se precizeaza ca pe lunile noiembrie si decembrie, acesta a incasat 5166 de lei.

Declaratia de avere a lui Traian Basescu este completata cu data de 21 decembrie 2014.

La capitolul venituri, apare informatia ca fostul presedinte al Romaniei s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014 si ca a incasat 5166 de lei, reprezentand pensia pentru lunile noiembrie si decembrie.