Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a purtat marti o conversatie telefonica cu sefa diplomatiei europene Federica Mogherini despre recentul atac armat asupra petrolierului Araevo in care si-a pierdut viata si un cetatean roman si despre ultimele evolutii politico-militare si de securitate din Libia, informeaza MAE intr-un comunicat de presa.

Potrivit MAE, ministrul Aurescu a prezentat circumstantele in care s-a produs incidentul care a condus la decesul cetateanului roman, pe baza datelor aflate la dispozitia MAE roman, precum si demersurile efectuate de diplomatia romana.

Totodata, el a aratat ca Romania monitorizeaza cu atentie evolutiile in acest caz si ca a solicitat oficial autoritatilor libiene clarificari.

La randul sau, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate Federica Mogherini a transmis condoleante sefului diplomatiei romane pentru decesul cetateanului roman.

Bogdan Aurescu si Federica Mogherini au discutat, de asemenea, despre evolutiile politice si de securitate din Libia, convenind asupra necesitatii sustinerii unei implicari active a Uniunii Europene in eforturile internationale de stabilizare si normalizare a situatiei din aceasta tara.