Peste 20.000 de politisti vor actiona la nivel national, in zilele de 6 si 7 ianuarie, pentru a asigura ordinea publica manifestarilor religioase prilejuite de sarbatorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfantului Ioan Botezatorul si a Craciunului ortodocsilor pe rit vechi, informeaza un comunicat de presa al IGPR, potrivit Agerpres.

Icoana Botezului DomnuluiFoto: Crestin ortodox.ro

In aceste zile sunt preconizate a se desfasura manifestari religioase la 15.400 lacasuri de cult.

Politistii vor asigura ordinea si linistea publica, pentru prevenirea, descurajarea si combaterea faptelor antisociale. De asemenea, masurile dispuse in aceasta perioada au in vedere si fluidizarea traficului rutier in zona lacasurilor de cult. Peste 10.000 de politisti de la ordine publica, de la rutiera si de la alte structuri vor actiona, in sistem integrat, in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent de ordine si siguranta publica.

Politia Romana sfatuieste cetatenii care intentioneaza sa participe la aceste manifestari religioase sa adopte un comportament civilizat, sa acorde o atentie sporita modului de pastrare si asigurare a bunurilor si obiectelor personale si sa evite conflictele de orice natura.

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte indicatiile agentilor rutieri si sa parcheze doar in locurile special amenajate.