Consiliul de Administratie al Colegiului National "Iulia Hasdeu" din Capitala a hotarat, luni, suspendarea contractului de munca al profesorului de istorie care si-ar fi obligat elevii sa cumpere un atlas istoric semnat de el, potrivit Mediafax.

Totodata, Consiliul de Administratie al colegiului a hotarat si sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti in legatura cu acest caz.

Contractul de munca al profesorului este suspendat de marti pe toata durata cercetarii penale.

Si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 in legatura cu profesorul de istorie.

"In urma aparitiei in presa a unor materiale referitoare la posibila implicare a unui profesor de la Colegiul National 'Iulia Hasdeu' intr-un conflict privind obligarea elevilor in a achizitiona carti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a constituit o echipa de control care s-a deplasat la unitatea de invatamant, in data de 15 decembrie", anunta ISMB pe 16 decembrie.

Dupa control, echipa de inspectori a intocmit un raport pe care l-a inaintat atat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in vederea analizarii posibilelor fapte penale, cat si Colegiului National "Iulia Hasdeu", in vederea luarii masurilor legale ce se impun pe cale administrativa.

Profesorul reclamat, Niculae Cristea, este autor atat al Atlasului Comentat de Istorie a Romanilor, cat si al cartii "Imaginea publica a Monarhiei in Romania".

"V-am cerut eu manualul? Nu! Manualul nu costa cat asta, va spun sincer! Costa la jumatate, adica 25 de lei. V-am cerut manualul voua? Nu! Daca nu v-am cerut manualul si am spus este un lucru dupa care lucram doi ani de zile, vi se pare mult? Nu ma intereseaza daca vi se pare sau nu! Vin parintii, duceti-va si faceti unde vreti dumneavoastra! Anul acesta sunteti la mana mea, adica eu am painea si cutitul! Si pot sa va demonstrez oricand ca nu stiti istorie de nota 5!", le spunea acesta elevilor, potrivit unei inregistrari difuzate de TVR.