Numarul accidentelor rutiere a scazut semnificativ in 2014 pe tronsonul Comarnic-Azuga-Busteni, urmare a masurilor de sistematizare dispuse in luna august 2013 pe DN 1, si nici o persoana nu si-a pierdut viata in accidente rutiere, potrivit unei informari a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), citate de Agerpres.

La finalul anului trecut, pe segmentul de drum amintit s-a constatat o diminuare cu peste 30% a numarului de accidente rutiere grave, fata de anul 2013, numarul ranitilor fiind, de asemenea, redus cu 33%.

In anul 2014, pe tronsonul Comarnic - Azuga - Busteni nu au avut loc accidente rutiere grave soldate cu decesul vreunei persoane.

Pe parcursul lunii august 2013, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus implementarea unor solutii tehnice, provizorii, pentru reducerea accidentelor cu victime, fiind instalate patru pasarele pietonale, una in Comarnic, doua in Busteni si una in Azuga, care au permis desfiintarea a sapte treceri de pietoni din cele trei statiuni.

Totodata, au fost montate separatoare de sens, au fost semaforizate principalele intersectii si trecerile pentru pietoni din statiunea Busteni, iar in localitatea Sinaia, au fost amenajate doua sensuri giratorii. Datorita sistemului tehnic implementat a fost eliminata una din principalele cauze de producere a accidentelor, respectiv nerespectarea prioritatii de trecere a pietonilor de catre conducatorii de vehicule.

Din anul 1999 si pana in 2013, in localitatile Comarnic, Busteni si Azuga au avut loc 323 de accidente in urma carora au rezultat 465 de victime, dintre care 51 de persoane decedate.