Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia slujbei de duminica dimineata din Catedrala Mitropolitana Ortodoxa de la Sibiu, o invitatie pentru o intalnire din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, transmite Agerpres.

Iohannis a confirmat, la iesirea de la slujba, ca se va intalni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Daniel.

Intrebat de jurnalisti daca va onora invitatia Patriarhului, presedintele Iohannis a raspuns: "Da, sigur ca da, cum sa nu".

In predica de la sfarsitul slujbei de liturghie, IPS Laurentiu Streza i-a multumit presedintelui Iohannis pentru onoarea facuta credinciosilor ortodocsi si Bisericii Ortodoxe Romane prin participarea la aceasta ceremonie religioasa de la Sibiu, iar apoi a spus ca este insarcinat de Patriarhul Daniel sa ii adreseze o invitatie la o intalnire intre cei doi.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat duminica dimineata, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca pe parcursul mandatului sau va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra.