Traficul spre Poiana Brasov a fost restrictionat, sambata, din cauza numarului foarte mare de turisti care doresc sa ajunga in statiune cu autovehiculele proprii, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul-sef Liviu Naghi.

"Politia rutiera a luat aceasta decizie sambata, incepand cu ora 11,00, din cauza numarului foarte mare de masini si a lipsei locurilor de parcare din statiune. Poiana Brasov este foarte aglomerata si nu mai exista niciun loc de parcare. Traficul a fost restrictionat atat din Brasov cat si din Rasnov pe DN1E. Turistii care vor sa ajunga in statiune parcheaza autovehiculul in Brasov si utilizeaza mijloacele de transport in comun ale liniei 20 - Livada Postei-Poiana Brasov", a precizat Naghi.

In Poiana Brasov se schiaza in conditii de ceata pe toate partiile, cu exceptia zonei inferioare a partiei Lupului unde se lucreaza la amenajare.

Toate instalatiile de producere a zapezii artificiale functioneaza, stratul de zapada fiind de 60 de cm in conditiile in care in statiune continua sa ninga.

Sunt functionale telecabina Kanzel, telegondola si telescaunul Ruia, cele mai solicitate, teleschiurile Bradul, Ruia si Stadion.