Desi valorile termice vor creste fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece vineri, iar in Oltenia, Muntenia si Transilvania chiar deosebit de rece pentru aceasta data, izolat geroasa dimineata si noaptea, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari temporare in sud-estul tarii si in zonele de munte, unde doar cu totul izolat va fulgui. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua si vor fi precipitatii, sub forma de ninsoare in Maramures si la munte, local in Transilvania si in regiunile estice. Tot in cursul noptii, in Banat, Crisana si Moldova, pe arii restranse vor fi si precipitatii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta, unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8...-7 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 4...5 grade in dealurile subcarpatice ale Moldovei si Munteniei, iar cele minime se vor incadra in general intre -12 si -2 grade, usor mai ridicate in sudul Banatului. Mai ales dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, local se va semnala ceata cu depunere de chiciura.

LA BUCURESTI

Desi valorile termice vor creste usor fata de intervalul precedent, vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei si spre sfarsitul noptii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -4 grade, iar cea minima va fi de -8 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata si chiciura.

LA MUNTE

Desi valorile termice vor creste fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece pentru aceasta data, local geroasa, mai ales dimineata. Ziua cerul va fi temporar noros si doar izolat va fulgui. Noaptea, nebulozitatea se va accentua, iar precipitatiile, predominant sub forma de ninsoare, vor cuprinde treptat toate masivele montane. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in special pe creste, unde va spulbera zapada.

SAMBATA

Pe parcursul zilei cerul va fi partial noros, iar valorile termice diurne vor continua sa creasca usor, astfel ca maximele se vor incadra intre -3 si 6 grade. Vor fi ninsori slabe in zonele montane, iar dimineata in sud-est vor mai fi ploi si lapovite. Incepand de seara aria de nebulozitate se va extinde, iar in vest, nord-vest si centru precipitatiile vor fi frecvente. Vor predomina ninsorile, ce vor fi mai consistente in Maramures, Crisana, Carpatii Occidentali si nordul Orientalilor. In Banat si izolat in partea de sud a tarii vor fi precipitatii mixte si conditii de polei, iar in Moldova va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana si izolat in restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade.

LA BUCURESTI

Cerul va avea innorari in primele ore ale zilei si din nou spre sfarsitul noptii cand vor fi posibile precipitatii slabe, mixte ce pot favoriza producerea de polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar cea minima de -7...-5 grade.

LA MUNTE

Cerul va fi mai mult noros si temporar vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari, mai ales la altitudini mari si va spulbera zapada. Temperatura aerului va continua sa creasca in majoritatea masivelor.

DUMINICA

Cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii in majoritatea zonelor. Va ninge pe arii extinse in Maramures, Crisana, Transilvania si Moldova si local in Banat, iar cu precadere in zonele montane si submontane ninsorile vor fi mai consistente. In Dobrogea si estul Munteniei vor fi precipitatii mixte la inceput, iar seara si noaptea va ninge local. In restul teritoriului precipitatii slabe vor fi posibile izolat. Se vor mentine conditiile de polei. Vantul se va intensifica in toata tara, cu viteze ce vor depasi local 50...60 km/h, in special in sud si centru, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 5 grade, iar cele minime intre -9 si -1 grad.