Partia de schi din Feleacu, judetul Cluj, a fost deschisa vineri, fiind pornite tunurile de zapada, astfel ca stratul de omat masoara aproximativ 15 centimetri, iar in apropiere au fost amenajate si un snowpark si o partie de tubing, anunta Mediafax.

Partia de schi de dificultate medie din Feleacu, judetul Cluj, a fost deschisa, vineri, dupa ce stratul de zapada, care acum masoara 15 centimetri, a fost ajustat cu zapada artificiala, in Feleacu mai fiind amenajate un snowpark si o partie de tubing.

Potrivit administratorului partiei, Radu Muresan, snowparkul, care este o premiera in judetul Cluj, va fi deschis, cel mai probabil, duminica.

"Partia este in stare buna, am deschis astazi (vineri - n.r.) la ora 12.00. Zapada este in proportie de 90 la suta artificiala, iar stratul de zapada batatorita masoara aproximativ 15 centimetri. Incepand din acest an avem aici in Feleacu si un snowpark cu trambuline, are patru hopuri si 11 elemente, singurul din judetul Cluj, pe care il vom deschide peste doua zile. Tot din acest an mai avem o partie mai mica, pentru incepatori, care este legata de un magic carpet, adica o banda de urcare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Radu Muresan.

Muresan a precizat ca, pe langa snowpark, pe partia din Feleacu a fost amenajata in acest an o partie de tubing, un fel de partie de sanius pe care sunt folosite in loc de sanii snow-tubes - dispozitive circulare, umflate cu aer.

"Snow tube-ul va putea fi inchiriat de la noi, la fel si echipamentele pentru schi. Tarifele au ramas la fel ca anul trecut, patru lei o urcare cu telescaunul, iar la magic carpet o urcare va costa un leu", a explicat administratorul partiei.

Partia de schi din Feleacu este de dificultate medie, masoara 700 de metri, iar partia pentru incepatori are aproximativ 120 de metri.

In aceasta perioada, in judetul Cluj se mai schiaza in statiunea montana Baisoara, pe partia Buscat.