Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), PF Daniel, ureaza romanilor, la inceputul lui 2015, ani multi si binecuvantati, cu sanatate si mantuire, pace si bucurie, precizand ca in noul an isi doreste intensificarea vietii spirituale si a misiunii pastorale a BOR in parohii si manastiri, scrie Mediafax.

In mesajul adresat cu ocazia intrarii in 2015, PF Daniel mai spune ca Anul Nou este un alt dar de la Dumnezeu: "Anul Nou in care am intrat este un alt dar de la Dumnezeu pentru noi. De aceea se cuvine ca acum la cumpana dintre ani, sa ne gandim mai mult la ceea ce inseamna darul timpului vietii pentru oameni. Astfel, Biserica ne indeamna sa privim cu incredere si speranta, dar si cu responsabilitate si gravitate, fiecare clipa a vietii prezente, pretuind-o ca pe o sansa divina a rascumpararii timpului pierdut in pacat, ca timp al ridicarii, ca sansa de rodire si multiplicare a darurilor primite de la Dumnezeu"

Patriarhul reaminteste, in acelasi mesaj, ca Sfantul Sinod al BOR a declarat 2015 drept Anul omagial al misiunii parohiei si manastirii azi si Anul comemorativ al Sfantului Ioan Gura de Aur si al marilor pastori de suflete din eparhii. "Dorim astfel sa intensificam viata spirituala si misiunea pastorala a Bisericii noastre atat in parohii, cat si in manastiri", mai spune PF Daniel.

"Ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos, Imparatul veacurilor, sa binecuvanteze anul in care am intrat, sa ne daruiasca credinta statornica si timp de pocainta, vietuire sfanta, cu fapte bune, precum si imbelsugarea roadelor pamantului", se mai arata in mesajul de Anul Nou.

In 2015, Biserica Ortodoxa Romana aniverseaza o serie de evenimente importante din istoria sa, intre care 130 de ani de la recunoasterea autocefaliei BOR (aprilie 1885), 90 de ani de la ridicarea BOR la rangul de Patriarhie (februarie 1925) si sase decenii (octombrie 1955) de la proclamarea canonizarii unor sfinti romani (ierarhi, calugari).