Revelionul 2015 a fost cel mai geros din ultimii 50 de ani, anunta B1.ro. Romanii din Intorsura Buzaului au petrecut la temperaturi de -31,4 grade Celsius, iar in Capitala termometrele au aratat si -20. Gerul se mai mentine o zi pana cand expira informarea de vreme rea.

Desi in acest week-end temperaturile mai cresc, se intorc ninsorile.

"In noaptea dintre ani a fost cea mai rece noapte de 31 spre 1 ianuarie din 1961 si pana in prezent. Cel mai frig a fost la Intorsura Buzaului in judetul Covasna unde mercurul in termometre a coborat pana la -31,4 grade in timp ce in Capitala mercurul in termoetre a coborat la Baneasa pana la -20 de grade, la Afumati la -17 grade, iar in centrul orasului pana la -15 grade", a declarat Oana Catrina, meteorolog al Administratiei Nationale de Meteorologie.

Meteorologii ne anunta ca mai urmeaza o zi in care vom indura frigul.

"Temperaturi minime ce vor cobori frecvent -15 grade izolat chiar sub minus 25 de grade in timp ce maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra in general intre -10 si 0 grade", a mai spus meteorologul ANM.

"Se estimeaza a se inregistra temperaturi diurne mai ridicate, dar si noctune. Asta inseamna ca in week-end valorile termice se vor apropia de ceea ce ar trebui in mod normal sa inregistram in aceasta perioada a anului. Din prima zi a a noului an in nordul centrul si nord-estul tritoriului innorarile se vor accentua si sunt asteptate precipitatii slabe sub forma de ninsoare pe arii restranse, iar in cursul noptii si in partea de sud-est nu scapam de precipitatii nici maine acestea semnalandu-se sub forma de ninsoare in Maramures, la munte, local in Transilvamnia iar in Banat, Crisana si in nordul Moldovei pe arii restranse vor fi si lapovite sau ploi ce vor favoriza depunerile de polei".