Toate porturile de la Marea Neagra sunt inchise, miercuri dupa-amiaza, din cauza vantului puternic, anunta Mediafax. Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate pe rand in porturile Constanta Sud - atat maritim, cat si fluvial, Midia, Constanta Nord si Mangalia, deoarece vantul sufla cu viteze de 50 - 60 de kilometri la ora la tarm, iar in larg poate depasi 70 de kilometri la ora. Din acest motiv, marea are gradul de agitatie 4 - 5 la tarm si 6 - 7 in larg, cu valuri care pot atinge si 5 - 10 metri inaltime.

In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva. Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa isi intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.

Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionat si traficul pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre Portul Constanta Sud - fluvial.