Peste 10.000 de turisti se afla, miercuri, in statiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul, cateva sute de iubitori ai sporturilor de iarna aflandu-se pe partiile din Azuga, Busteni si Sinaia, unde stratul dezapada masoara peste 25 de centimetri, anunta Mediafax. Potrivit operatorilor din turism, aproape toate locurile de cazare din statiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate la acest sfarsit de an, multe dintre rezervari fiind facute in ultimele zile, dupa ce la munte a nins si se poate schia in conditii foarte bune.

Astfel, peste 10.000 de turisti vor petrece sfarsitul de an in statiunile de pe Valea Prahovei, fie la unitatile de cazare omologate, fie in vilele de vacanta din Azuga, Busteni si Sinaia.

In ultima zi a anului, sute de iubitori ai sporturilor de iarna se afla pe partiile de schi.

In statiunea Azuga, unde miercuri dupa-amiaza pe partii sunt sute de turisti, termometrele arata minus 16 grade Celsius, iar toate partiile sunt acoperite atat cu zapada naturala, cat si cu un strat de zapada artificiala. Conform administratorului domeniului schiabil al statiunii, Vasile Richea, la Azuga sunt deschise partiile Cazacu, Sorica, partiile pentru copii si pentru incepatori, iar telegondola si celelalte instalatii de transport pe cablu functioneaza.

Si in statiunea Busteni, pe partia Kalinderu si in parcul de distractii de la baza partiei se afla, miercuri, aproximativ 1.500 de iubitori ai sporturilor de iarna, a declarat administratorul partiei, Mihai Dobre. Pe partia din Busteni stratul de zapada este de 35 de centimetri, conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune, iar miercuri dupa-amiaza termometrele indica minus 14 grade Celsius.

In Sinaia, statiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de peValea Prahovei, se schiaza pe partiile de mare altitudine din Valea Dorului si Valea Soarelui.

Potrivit salvamontistilor, miercuri functioneaza in conditii normale toate instalatiile de transport pe cablu, iar sute de turisti petrec ultima zi din an pe partie, la schi si snowboard.

Cei mai multi dintre turistii care au ales sa petreaca Revelionul in statiunile de pe Valea Prahovei si din Brasov s-au cazat inca de marti, astfel incat miercuri Drumul National 1 nu mai este aglomerat.

Preturile practicate anul acesta de hotelierii de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele de anul trecut. Pretul pentru cazare porneste de la 176 de lei de persoana pe noapte la pensiuni si poate ajunge la peste 2.000 de euro pentru o vacanta de cinci nopti la hotelurile de lux. Tarifele practicate de Revelion sunt de doua sau chiar de trei ori mai mari decat cele pentru vacanta de Craciun. Spre deosebire de alti ani, cand locurile de cazare pentru statiunile de pe Valea Prahovei erau rezervate in totalitate cu cateva saptamani inainte, anul acesta au fost locuri disponibile pana cu cateva zile inainte de Revelion.