Vremea este deosebit de rece, miercuri dimineata, local geroasa in centrul, sudul si estul tarii.Vantul sufla slab cu unele intensificari in sud-est si la munte. Marti noaptea au fost -29,8 la Intorsura Buzaului in Covasna, iar la ora 9.00 erau -31 de grade potrivit Digi24.La ora 6.30 erau -25 de grade la Miercurea Ciuc, -23 de grade la Brasov, -21 la Sibiu, -19 la Targoviste si Semenic, -18 grade la Bucuresti Baneasa, -17 la Ploiesti si Cluj-Napoca, - 16 la Timisoara si Resita, -15 la Alexandria si Deva.

Cel mai cald era la Constanta si Mangalia. unde se inregistrau -7 grade Celsius.

Diferente foarte mari de temperatura fata de Craciun

Temperaturile maxime vor fi cuprinse miercuri intre -11 si -1 grad. Nu va mai ninge si vor fi doar unele innorari in sud. Vantul va mai avea intensificari, cu rafele de pana la 40-50 km in Dobrogea, sudul Moldovei si in jumatatea estica a Munteniei, unde va spulbera zapada depusa.

La Bucuresti, vremea va fi deosebit de rece, geroasa in prima parte a zilei si nu va ninge. Temperatura maxima va fi de -7 grade, iar la noapte meteorologii au anuntat -17, chiar -18 grade.

"In noaptea de Revelion, mercurul din termometre va cobori sub -25 de grade. Putem vorbi despre una dintre cele mai reci nopti de Revelion din ultimii 50 de ani", a spus meteorologul Meda Andrei citata de Digi24.

Meteorologii au transmis o informare meteo potrivit careia, pana in 2 ianuarie la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor in toata tara. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra intre -10 si 0 grade, cu aproximativ 10 grade mai mici decat normalul acestei perioade.

Fata de Craciun sunt diferente foarte mari de temperatura. In Ajunul Craciunului au fost 20 de grade la Calafat.

De vineri se incalzeste si vor fi temperaturi normale pentru acesta perioada.