Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca romanca data disparuta in urma cu o zi dupa ce se imbarcase la bordul unui feribot care traversa Canalul Manecii a fost gasita in Belgia, ea urmand sa fie repatriata, cel mai probabil, in cursul zilei de miercuri.

Potrivit unui comunicat MAE, citat de Agerpres, ca urmare a alertarii Ambasadelor Romaniei la Paris si Bruxelles, marti a fost identificata si localizata pe teritoriul Belgiei romanca a carei disparitie a fost semnalata dupa ce s-a imbarcat la bordul navei ce facea legatura intre Dunkirk si Ramsgate.

In prezent, femeia este in siguranta si beneficiaza permanent de sprijinul si asistenta misiunii diplomatice romane din Belgia, inclusiv asigurarea de hrana si cazare pe timp de noapte. Totodata, au fost declansate procedurile de repatriere in regim de urgenta, cazul fiind semnalat autoritatilor romane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, in vederea asistarii la sosirea in Romania, inclusiv din perspectiva asigurarii asistentei medicale de specialitate. Repatrierea va avea loc, cel mai probabil, in cursul acestei zile.

Femeia de cetatenie romana a fost semnalata ca fiind disparuta pe teritoriul Frantei, absenta ei fiind raportata de pasagerii feribotului alaturi de care se imbarcase pentru a traversa Canalul Manecii dinspre Marea Britanie spre Franta.

Drept urmare, MAE a intervenit de urgenta prin alertarea autoritatilor competente si transmiterea de instructiuni clare catre ambasadele in competenta carora s-a aflat sesizarea, in vederea identificarii unor solutii de localizare a persoanei disparute.

In operatiunile ample de cautare au fost implicate toate resursele umane aflate la dispozitia retelei consulare din cadrul Ambasadei Romaniei la Paris si Ambasadei Romaniei la Bruxelles, inclusiv la nivelul atasatilor de interne din cadrul misiunilor diplomatice, conform comunicatului MAE