Seful Inspectoratului General de Aviatie din Ministerul Afacerilor Interne, Dorel Gradinaru, a fost demis marti de ministrul Gabriel Oprea, in urma accidentului aviatic de la Siutghiol, in locul sau fiind numit Ion Cristinel Reliu, general de flotila aeriana in cadrul MApN, informeaza MAI, intr-un comunicat.

Ion Cristinel ReliuFoto: MApN

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviatie al MAI, general locotenent Dorel Gradinaru a primit alte sarcini, in cadrul Directiei Generale de Management Operational din MAI, iar atributiile functiei de inspector general al IGAv vor fi preluate de catre general de flotila aeriana Ion Cristinel Reliu, din cadrul MApN, incepand cu data de 23 decembrie 2014.

Noul inspector general al IGAv al MAI va avea ca adjunct pe comandor Machedon Laurentiu.

Generalul de flotila aeriana Ion Cristinel Reliu a fost in perioada 2011-2014 comandant al Bazei 90 Transport Aerian - MApN, ultima functie ocupata in cadrul MApN fiind de sef Instructie si doctrina in cadrul Fortelor Aeriene Romane. Generalul de flotila aeriana ION Cristinel Reliu este un pilot experimentat, avand la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Dorel Gradinaru

Dorel Gradinaru

Foto: MAI

Comandorul Machedon Laurentiu a ocupat functia de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian - MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promotia 1990.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat marti ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite, iar premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul urmeaza sa adopte o Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Parchetul Militar a deschis un dosar penal dupa tragedia de la Siutghiol, pentru ucidere din culpa si masurile legate de securitatea in munca, iar in prima sedinta de guvern a noului cabinet Ponta s-a decis organizarea unui audit extern la directia condusa de Raed Arafat, care gestioneaza situatiile de urgenta.