Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata seara, in cadrul ultimei conferinte de presa sustinute in calitate de sef al statului, cu referire la legea privind securitatea cibernetica adoptata vineri de Parlament, ca "Am convingerea ca ultima legislatie care vizeaza punerea la indemana serviciilor de informatii, a accesului la internet si un control al operatorilor pe cartelele pre-pay e o masura care poate preveni atacuri teroriste si atacuri cibernetice. Trebuie avuta insa grija mare, modul cum se face controlul serviciilor, pentru ca niciodata nimanui sa nu ii treaca prin cap sa ajunga la abuzuri, internetul a devenit pentru noi toti un mod de viata si accesul la chestiuni de ordin personal care pot fi utilizate public e un acces catre trebuie controla."

Intrebat, la finalul conferintei de presa, daca ar fi promulgat aceasta lege, in cazul in care mandatul sau nu s-ar fi incheiat maine, Traian Basescu a precizat ca "Nu stiu ce scrie dar am atentionat in expunere ca totusi trebuie sa existe un control pe accesul structurilor de securitate in bazele de date ale operatorilor. Trebuie sa existe un control judecatoresc."

Un protest impotriva legii privind securitatea cibernetica a Romaniei, asa-numita lege "Big Brother", a fost anuntat pe Facebook pentru duminica, la ora 12:00, in fata Parlamentului. Proiectul de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei, care prevede ca autoritatile vor putea inspecta orice calculator si vor putea cere documente, a fost adoptat vineri de Senat in calitate de camera decizionala. Legea prevede constituirea Sistemului National de Securitate Cibernetica, coordonarea unitara a activitatilor acestui Sistem fiind facuta de MAE, MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS si CSAT. Proiectul de lege trecuse tacit de Camera Deputatilor pe 17 septembrie.