Avaria in reteaua termica CET Grozavesti, de unde sunt alimentate cu caldura si apa calda mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 si 6, ar putea fi remediata pana sambata seara, a anuntat Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), potrivit Mediafax.

Electrocentrale Bucuresti arata, intr-un comunicat de presa transmis agentiei Mediafax, ca a propus RADET sa creasca sarcina termica si zonele de acoperire din CET Sud si CET Progresu, pentru alimentarea in regim temporar a cartierelor afectate din Capitala, insa reprezentantii regiei au refuzat, din cauza starii tehnice a retelelor de transport si distributie.

"Din acest motiv, ELCEN este nevoita sa furnizeze agent termic la parametri scazuti pana la remedierea avariei. In acest moment, estimam ca centrala din Grozavesti va reveni la parametri normali in decursul acestei seri", a precizat ELCEN.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) anunta, vineri seara, ca agentul termic pentru incalzire si apa calda nu poate fi furnizat la parametri normali, in mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Capitala, din cauza avariei la CET Grozavesti.

Zonele afectate sunt: in sectorul 1- Aviatiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piata Garii, Piata Victoriei, Dinicu Golescu si strazile adiacente; in sectorul 2 - Sos. Stefan cel Mare, Aleea Circului si strazile adiacente; in sectorul 5 - Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sarii, Petre Ispirescu si strazile adiacente; in sectorul 6 - Drumul Taberei, Timisoara, Iuliu Maniu, Virtutii, Timonierului, Piata Gorjului si strazile adiacente.