Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului va da duminica, incepand cu ora 10:00, votul final la proiectul legii bugetului pe 2015, a declarat sambata secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici, citat de Agerpres.Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, sambata, articolele proiectului de buget de asigurari sociale de stat pe 2015, urmand ca votul final sa se dea duminica, impreuna cu votul la proiectul de buget de stat, potrivit Mediafax.

Dupa ce va fi votat bugetul, tot duminica, incepand cu ora 12:00 va avea loc sedinta plenului comun de depunere a juramantului de catre presedintele ales, Klaus Iohannis.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus despre bugetul asigurarilor sociale că este un buget mai mare cu 5,08% faţă de cel de anul trecut şi asigură îndeplinirea tuturor angajamentelor luate de Guvern, inclusiv pensiile mărite cu 5% pentru cei 5.433.000 de pensionari.

Ea a adăugat că bugetul prevede şi majorarea pensiilor sociale şi implementarea deciziei Curţii Constituţionale privind recalcularea pensiilor pentru 250.000 de pensionari pentru 10 luni. "Bugetul cuprinde şi sumele suplimentare, astfel încât să putem asigura transferul către pilonul II de pensii", a precizat Plumb.

Rovana Plumb a mai spus că bugetul de şomaj prevede o scădere cu 4,99%, deoarece a preconizat pentru 2015 o rată a şomajului de 5,1%, faţă de 5,3% cât a fost în 2014 şi reducerea cu 20.000 a numărului de şomeri, de la 485.000 la 465.000.

Potrivit lui Plumb, bugetul de şomaj asigură în mod clar plata şomajului şi asigurarea de programe pentru creşterea ocupării locurilor de muncă în rândul tinerilor şi al persoanelor peste 45 de ani.

PNL a anunţat că nu va vota proiectul de buget de sigurări sociale, deputatul PNL Cristina Pocora apreciind că este "un buget al sărăciei, cu spatele la viitor".

Plenul reunit al Senatului şi Camerei a finalizat, vineri, dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2015.