Doi cetateni romani si un fost deputat italian, care faceau parte dintr-o grupare ce planuia livrarea de armament catre organizatia terorista Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC), au fost arestati in Muntenegru, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Procurorii DIICOT au participat, in cooperare cu Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate si Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana, precum si cu Serviciul Roman de Informatii, la o operatiune de amploare, alaturi de autoritatile judiciare din SUA si Muntenegru, in urma careia s-a reusit arestarea pe teritoriul statului Muntenegru a membrilor unei grupari formate din cetateni romani si straini care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca au fost arestati cetatenii romani Cristian Vintila si Flaviu Virgil Georgescu si politicianul italian Massimo Romagnoli, fost deputat in Parlamentul Italiei. Gruparea din care acestia faceau livra arme catre FARC.

In acest caz, procurorii DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara din Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate au facut, marti, mai multe perchezitii in Bucuresti.