Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a dispus miercuri preluarea de catre Sectia Parchetelor Militare a cauzei privind accidentul aviatic de la Siutghiol, informeaza Agerpres. Anterior, PICCJ a anuntat ca procurorii militari au inceput urmarirea penala in rem si pentru ucidere din culpa in cazul elicopterului SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol din judetul Constanta.

"Procurorul general al PICCJ a dispus, in temeiul dispozitiilor art. 325 Cod procedura penala, preluarea de catre Sectia Parchetelor Militare, de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a cauzei privind accidentul aviatic de la Siutghiol. Considerentele care au stat la baza preluarii au vizat caracterul complex al cauzei, determinat de imprejurarile in care s-a produs accidentul, de urmarile grave ale acestuia, precum si de volumul si dificultatea administrarii mijloacelor de proba", se arata intr-un comunicat al Parchetului Genera.

Anterior, PICCJ a anuntat ca procurorii militari au inceput urmarirea penala in rem si pentru ucidere din culpa in cazul elicopterului SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol din judetul Constanta.

"In cauza constituita la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti privind accidentul aviatic produs in judetul Constanta constand in prabusirea unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (art. 349 alin. 1 si 2 Cod penal) si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (art. 350 alin. 1 si 3 Cod penal). In continuarea cercetarilor, procurorii au dispus extinderea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa (prevazute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), avand in vedere faptul ca toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat", se arata intr-un comunicat al PICCJ.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord - doi piloti de la Inspectoratul General de Aviatie si doua cadre medicale ale SMURD Constanta - s-a prabusit luni in lacul Siutghiol. Toti membrii echipajului au murit.

In momentul producerii accidentului, elicopterul se intorcea dintr-o misiune aeromedicala, dupa ce transportase un pacient la Spitalul Judetean Constanta.