Presedintele Ungariei, Ader Janos, va fi prezent, miercuri, la Timisoara, fiind invitat de europarlamentarul Laszlo Tokes la o serie de evenimente dedicate Revolutiei Romane de la Timisoara, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de catre organizatori - Consiliul National Maghiar din Transilvania - presedintele Ungariei Ader Janos va participa la Timisoara la o serie de evenimente dedicate Revolutiei, printre care o seara de gala.

Conform sursei citate, miercuri de la ora 18.00 va avea loc o seara comemorativa, la sediul Centrului Regional de Afaceri din Timisoara.

In cadrul acestui eveniment vor rosti discursuri europarlamentarul Tokes Laszlo, presedintele CNMT, Ader Janos, presedintele Ungariei, si Sali Berisha, fost presedinte si prim-ministru al Albaniei.

De asemenea, in aceeasi locatie va avea loc spectacolul "Rapsodia maghiara", sustinut de Ansamblul Popular de Stat Maghiar.

Joi, va avea loc comemorarea ecumenica, ce va incepe la ora 18.00 la Biserica Reformata din Timisoara. Aici va fi prezent si maratonistul Juhos Gabor, dupa 350 de kilometri parcursi pe jos. Juhos a pornit, luni, din Cluj-Napoca, intr-o cursa in care alearga 42 de kilometri pe zi, dar parcurge o parte din traseu si cu masina. Demersul sau a fost facut in memoria eroilor Revolutiei din decembrie 1989.