​Romania se numara printre tarile cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, calculat in functie de puterea de cumparare, arata un studiu realizat de Bloomberg in 61 de tari. Denumit clasamentul “Suferintei la Pompa”, indexul Bloomberg este condus de Pakistan, unde pentru cumpararea unui litru de benzina este necesara o treime din venitul mediu zilnic, care se situeaza la 3,55 dolari (2,8 euro).

HotNews.roFoto: Hotnews

Romania se afla pe locul 11 dupa ponderea costului unui galon de benzina in venitul mediu zilnic. Astfel, daca un galon de benzina premium (adica circa patru litri) costa 4,92 de euro, in timp ce venitul mediu zilnic este de 28 de dolari (22,5 euro), un roman trebuie sa plateasca 22,04% din venitul mediu zilnic pentru patru litri. Calculat pentru un litru de combustibil, ponderea este de 5,82% din venitul mediu zilnic.

In ceea ce priveste pretul litrului de benzina, acesta se situeaza la 1,3 euro, scazand cu 17% in ultimele sase luni. Astfel, Romania se claseaza pe locul 29 in randul tarilor luate in considerare de analiza Bloomberg, dupa pretul litrului de benzina. Tinand cont, insa, si de salarii, Romania se plaseaza pe locul 11 in randul celor 61 de state analizate.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV