Politistii argeseni fac, luni, sapte perchezitii, intre care una la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, intr-un dosar de delapidare, abuz in serviciu si fals care vizeaza achizitia si consumul de medicamente si materiale sanitare la sectia ATI, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 de lei, relateaza Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Arges, politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice fac sase perchezitii la locuitele unor persoane si o perchezitie informatica, intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru delapidare, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals.

"In cauza, investigatiile vizeaza achizitia si consumul de medicamente si materiale sanitare, din perioada 2009 - 2014, efectuate la o sectie a unei unitati spitalicesti situata pe raza judetului Arges. Prejudiciul cauzat prin comiterea de infractiuni este estimat, pana in prezent, la aproximativ 500.000 de lei", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Arges.

Surse judiciare au declarat, pentru agentia de presa citata, ca perchezitiile au loc la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti si la locuintele mai multor persoane, iar perchezitia informatica vizeaza sistemul informatic al unitatii sanitare.

Ancheta in acest caz vizeaza achizitiile si consumul de medicamente si consumabile la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a SJU Pitesti, cel mai mare spital public din judetul Arges, au precizat sursele citate.

La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile, la care participa peste 50 de politisti, sunt in desfasurare.