Luni, vremea va fi in continuare mai calda decat in mod obisnuit la mijlocul lunii decembrie in aproape toata tara, cu precadere in regiunile vestice, la deal si la munte, unde cerul va fi variabil, informeaza Mediafax. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, mai scazute doar in zonele joase din sudul si estul teritoriului, unde temporar va fi nebulozitate joasa, stratiforma sau ceata care local va persista si cu totul izolat va fi asociata cu burnita. Minimele termice se vor incadra intre -8 grade in depresiuni si 6 grade in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, cerul va fi variabil, dar in prima parte a zilei si pe parcursul noptii se va semnala ceata. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de -2...0 grade.

Marti, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data indeosebi in regiunile intracarpatice, la deal si la munte. In cursul zilei cerul va fi variabil, dar apoi se va innora treptat in jumatatea de vest a tarii, unde local va ploua sab, iar in nordul Carpatilor Orientali se vor semnala si lapovite sau ninsori. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari noaptea in zona de munte si pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 14 grade, usor mai scazute in zonele joase din sudul si estul teritoriului, unde va persista ceata sau nebulozitatea joasa de tip stratiform, iar cu totul izolat si trecator se pot semnala burnite. Temperaturile minime se vor incadra intre -3 si 7 grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre -8 grade.