Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat sambata, intr-o postare pe Facebook, ca premierul Victor Ponta i-a comunicat ca isi doreste, in structura noului Guvern, lipirea din nou a Departamentului pentru Energie la Ministerul Economiei si numirea unui ministru politic. Astfel, tehnocratul Razvan Nicolescu, numit la inceputul lunii martie a acestui an, in urma remanierii guvernamentale, ministru delegat pentru Energie, nu va mai face parte din noul Guvern.

Razvan NicolescuFoto: Agerpres

Nicolescu precizeaza ca i-a comunicat, in schimb, premierului ca nu il intereseaza nici o alta functie publica in Romania si ca l-a "rugat sa continue reformele incepute in energie".

"Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numirea unui ministru politic.

I-am multumit pentru ca mi-a dat sansa sa fac ceva pentru Romania in aceste 10 luni. I-am comunicat ca nu ma intereseaza nici o alta functie publica in Romania si l-am rugat sa continue reformele incepute in energie : finalizarea straregiei energetice intrata in ultima sa faza, imbunatatirea eficientei companiilor de stat, cresterea transparentei si a integritatii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor in administratia care gestioneaza sectorul energetic.

Despre bilantul acestor luni, despre reusite si nereusite, dar si despre planurile mele de viitor.....in urmatoarele zile.

Un lucru e cert : voi continua ca Presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliu UE expirand in anul 2016. Aceasta pozitie nu are nici un fel de legatura cu sistemul de administratie din Romania", a scris sambata Razvan Nicolescu pe contul sau de Facebook.